ACI Charles Pankow Award for “Outstanding Achievement and Excellence in Concrete Construction” goes to the C3 Office & Parking Structure


Congratulations to the Culver City Creative (C3) team who helped us bring home the Charles Pankow, Jr. Award for “Outstanding Achievement and Excellence in Concrete Construction”! The annual award is given by the American Concrete Institute and recognizes outstanding and innovative use of concrete in construction.

About the Project:

Largo topped out at the Culver City Creative (C3) Office Tower and Parking Structure in January of 2017 with general contractor KPRS. Designed by Gensler and Saiful Bouquet, the commercial building stands seven levels tall with four mezzanine levels totaling 321,000gsf and is seeking a LEED Gold Certification. All the building concrete received an architectural finish and will remain exposed once complete. Typical levels are 14’ tall while decks with intermediate levels range from 22’ to 26’ between level seven and the roof. Six private balconies on the east and west sides of the building cantilever 11’6” out and are accessible through the large operable glass façade. Other unique structural elements include columns so large they are practically walls, aka ‘walumns’, and ring beams on the perimeter of the building at the mezzanine levels. The high-volume ceilings and available raw space allow 33,800sf decks to be easily expanded to 45,000sf with vertical and horizontal expansion options.

Access to the adjacent nine level, long-span parking structure is provided through two pedestrian bridges on the third and fifth levels allowing for private access to upper level offices. Designed by Parking Design Associates and Miyamoto International, this shear wall structure is two bays wide and will house 990 stalls across 326,741gsf. The pedestrian bridges connect to the structure on levels five and eight with the end-to-end helix structure providing 30 electric vehicle stalls and 50 bicycle spaces. The exterior features semi-opaque colored panels attached to the shear walls which refract sunlight back onto the structure creating an ever-changing façade throughout the day. All concrete on the parking structure remains exposed, including the elevator lobby. Largo poured 18,805CY of concrete in the office building and 10,874CY in the parking structure. The adjacent creative campus had to remain operational during construction and the biggest challenges came from protecting the existing parking structure and the cars inside of it.

Culver City Creative Office & Parking Structure Topping Out

Largo topped out at the Culver City Creative (C3) Office Tower and Parking Structure earlier this month with general contractor KPRS. Designed by Gensler and Saiful Bouquet the commercial building stands seven levels tall with 4 mezzanine levels totaling 321,000gsf. All the building concrete received an architectural finish and will remain exposed once the building is complete. Some unique structural elements include columns so large they are practically walls, aka ‘walumns’ and ring beams on the perimeter of the building at the mezzanine levels.

Adjacent to the office building is the nine level, long-span parking structure which also topped out this month. Designed by Parking Design Associates and Miyamoto Int’l this shear wall structure is two bays wide and will house 990 stalls across 326,741gsf.

Largo Begins Design on the Sony Studios, Culver Parking Structures & Expansion

Largo Concrete was recently awarded the Design-Build Parking Structure Expansion Project at Sony Studios in Culver City, CA. Located off Culver Blvd. the project includes two 6-level structures built on either side of the existing 5-level which will also receive an additional level of parking to match the two new adjacent structures. The entire project is 421,900sf with a total stall count of 1,357: 373-stalls in the East structure, 899-stalls in the West and 85 on the added level.

Our design team includes IDG Parkitects as Architect of Record and Ficcadenti Waggoner & Castle is the Structural Engineer. With construction scheduled to commence in August of this year, the design team is working out the final details of the structure with the Construction Manager, CW Driver and Sony Studios. The structures will be built consecutively, East then West, in order to keep the studio’s overall parking availability.

The existing structure utilizes a Shear Wall Structural System while both expansion structures will utilize a moment frame design. This is done to open up the structure to more natural light and ventilation and to provide a safer, light and bright pedestrian experience. The structure will be secured with metal screens around all openings on the ground floor and parking control equipment. The Art-Deco façade of the existing will be continued through the expansion structures and a basketball court will be installed on the roof deck of the east structure.