Two CIM Group Projects Top Out in West Hollywood

Largo topped out at the 953 N. Sycamore project last week with the CIM Group in Los Angeles, CA. The development is two levels below grade and nine levels above with only the top three floors allocated to occupied space. The remaining levels of the 214,573gsf development are dedicated for parking a total of 418 cars. Designed by Lorcan O’Herlihy Architects and the BPA Group as structural engineers, the building twists away from the street as it moves up causing some of the cantilevered formwork and shoring to rest on the roof of the adjacent building.

Office Building Photos

Two blocks to the east along Romaine St., Parking Structure C Topped out for The Lot Studios around the same time. This eight level, long-span parking structure was completed in the design-build project delivery format. Largo Concrete was the general contractor self-performing the concrete place and finish and unit masonry scopes of work. The structure totals 140,790gsf and holds 398 total stalls with two elevators and two staircases. Working for the same CIM Group, the parking structure was designed by Parking Design Solutions and Ficcadenti Waggoner and Castle Structural Engineers and is scheduled to open early summer 2018.

Parking Structure Photos

Kaiser Permanente Design-Build Parking Structure now Open

The tallest building in Santa Clarita is open for business and it’s a Parking Structure! Standing 80′ tall at the top of the elevator core, the 7 level parking structure holds 564 cars across 193,953gsf. Of the 564 stalls, 47 are designated for clean air vehicles, 14 are accessible stalls and 17 are allocated for the future installation of electric vehicle charging stations. The structure features two elevators and two stair cases with bicycle storage for 29 bikes on the ground floor. Designed by Choate Parking Consultants, the facade features an all-glass elevator lobby and breathable Stamisol graphic membranes. Structural engineer Ficcadenti, Waggoner & Castle utilized a long-span, moment-frame design for the building. Construction Manager Turner Construction also renovated the adjacent building into medical offices which opened around the same time.

Largo Begins Design on the Sony Studios, Culver Parking Structures & Expansion

Largo Concrete was recently awarded the Design-Build Parking Structure Expansion Project at Sony Studios in Culver City, CA. Located off Culver Blvd. the project includes two 6-level structures built on either side of the existing 5-level which will also receive an additional level of parking to match the two new adjacent structures. The entire project is 421,900sf with a total stall count of 1,357: 373-stalls in the East structure, 899-stalls in the West and 85 on the added level.

Our design team includes IDG Parkitects as Architect of Record and Ficcadenti Waggoner & Castle is the Structural Engineer. With construction scheduled to commence in August of this year, the design team is working out the final details of the structure with the Construction Manager, CW Driver and Sony Studios. The structures will be built consecutively, East then West, in order to keep the studio’s overall parking availability.

The existing structure utilizes a Shear Wall Structural System while both expansion structures will utilize a moment frame design. This is done to open up the structure to more natural light and ventilation and to provide a safer, light and bright pedestrian experience. The structure will be secured with metal screens around all openings on the ground floor and parking control equipment. The Art-Deco façade of the existing will be continued through the expansion structures and a basketball court will be installed on the roof deck of the east structure.

Westfield Century City Parking Structure Complete in Time for Holiday Shopping

Largo Concrete recently completed the Design-Build Parking Structure at Westfield Century City on Nov. 21 just in time for holiday shopping. The structure will provide the retail facility an additional 561-stalls across five-levels of above grade and one-and-a-half levels of below grade parking. This two-bay wide, long-span parking structure utilizes a shear wall structural system and is designed with jump-ramps at the top and bottom to improve circulation.

Chameleon colored metal panels cover a majority of the facade reflecting different shades of green, blue and purple and creating a unique look depending on the time of day. CMU block and spandrels with hex pattern reveals make up the rest of the exterior facade. The structure is equipped with photovoltaic panels on the roof deck generating electricity while at the same time providing shade for those parked on the top level. Other environmentally conscious features include 28-stalls designated for Low Emission, Fuel Efficient (LEFE) vehicles and 18-stalls set aside for car/van pool parking located on the grade level with quick access to the mall entrance. A car counting system displays available parking by level and indicator lights direct patrons to available stalls reducing the time spent looking for parking.